Appenzellerpanerad kycklingsnitsel med vit sparris och apelsinhollandaise

Appenzellerpanerad kycklingsnitsel med vit sparris och apelsinhollandaise

Första sparrisen kan man verkligen längtar efter!
Den förtjänar fint sällskap på tallriken och det får den
sannerligen i denna rätt.
Lova att laga detta!!!
Ni kommer inte att bli besvikna!
Ingredienser:
– 180g smör
– 3 äggulor
– 2 hela ägg
– 1 ekologiskt apelsin
– socker, salt, peppar, cayennepeppar
– 450 g kycklingfilé
– 100 g Appenzellerost
– 5 msk panko
– 2 kg vit sparris
– Rostade sesamfrön ( svarta och vita)
– Olja att steka i
– Tillbehör: rostade nypotatis
Gör så här:
1. Tvätta apelsinen, riv av skalet fint och pressa ut saften.
Smält smöret. Mixa äggulor, apelsinriv och 3 msk apelsinsaft, 1/4 tsk salt och en nypa socker med en stavmixer i en hög behållare. Tillsätt smöret droppvis under ständig vispning.
Smaka av med peppar, cayennepeppar, evt mer salt.
2. Tvätta kycklingfiléer och torka av med papper. Dela snett i två eller tre skivor så du får små snitslar. Evt. banka ut dem lite.
3. Riv Appenzellerosten fint och blanda med panko i en djup tallrik. Vispa äggen i en annan tallrik eller skål, ihop med lite salt och peppar. Doppa snitslarna först i äggblandningen och sedan i ostblandingen. Banka till så paneringen fastnar ordentligt.
4. Tvätta potatisen, rosta i ugnen med örter och
flingsalt efter tycke.
5. Putsa sparrisen, skala och skär bort änden.
Koka upp vatten med lite salt och en tsk socker i.
Koka sparrisen i ca 15 minuter.
6. Stek snitslarna i riklig olja på mellanvärme, 3-4 minuter på varje sida. Värm såsen försiktig, den får absolut inte koka.
7. Servera snitslarna med apelsinhollandaisen, potatisen och strö över rostade sesamfrö.
Voilá! Bon Appétit!

Lämna ett svar