You are currently viewing Äpple-Grönkål-Gorgonzolapizza

Äpple-Grönkål-Gorgonzolapizza

Oslagbar kombination mellan fruktigt äpple och ljuvlig gorgonzola.
Enkelt att göra och passar både som fredagsmys, på buffén eller som mingelmat.


Ingredienser:
1 rulle färsk pizzadeg XL
150 g Philadelphiaost
2 rödlökar
2 msk olivolja
Svartpeppar
250 g mozzarella
250 g gorgonzola
3 äpplen, Pink Lady passar fint
ca.2 dl färska, tvättade, små grönkålsblad
Färsk timjan


Gör så här:
Rulla ut pizzadegen på en bakplåt, låt pappret ligger under.
Skala rödlöken, dela itu och skiva tunt. Stek på svag värme i olivolja.

Kör över några varv med svartpepparkvarnen.
Bre Philadelphiaosten på degen. Fördela rödlöken ovanpå.
Dela mozzarellan i tärningar och fördela den med.

Skala äpplena ( smaksak, annars tvätta dem noga) dela i 4 delar, kärna ur och skär i tunna klyftor. Fördela på degen.
Sist fördela gorgonzola i små klickar.


Grädda i mitten i ugnen, 225 grader varmluft, 250 grader vanlig ugn. Efter 10 min. fördela grönkålsbladen ovanpå och grädda ytterligare ca 10 min. Kolla att inte grönkålsbladen bränns.
Under tiden dra av små blad på timjan. När pizzan är färdig, ta ut den och strö bladen över. Mmmm, låt det smaka!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar