Äppleringar med kanelsocker

Saftiga inuti och frasiga utanpå!!!
Mums med stekta äppelringar!


Ingredienser: 4 personer

200 g mjöl (Kan bytas mot glutenfritt alternativ)
4 ägg
3 dl mjölk 
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2-3 äpplen 
6 msk klarnat smör 
Kanelsocker (efter önskemål)


Gör så här:

Till degen, blanda mjöl, ägg, mjölk, vaniljsocker och en nypa salt i en skål. Halvera citronen och pressa ur saften. Tvätta äpplena, skala och skär ut kärnorna med en äppelkärna. Skär äpplen i 1 cm tjocka skivor. Pensla äppelskivorna med citronsaft.

Hetta upp det klarnade smöret i en panna, dra äppelskivorna genom degen och stek dem efter varandra på medelvärme, vänd tills de är gyllene, ca 3 minuter. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ut de färdiga äppelskivorna på en bakplåt och håll dem varma i förvärmd ugn (elspis: 150 °C/varmluft: 125 °C). 
Rulla i kanelsocker om så önskas och servera.
Lättvispad grädde eller glass passar fint till!


461014370_970621638171910_1115236395243462840_njpg

461018569_7587626788007254_7261628057985008123_njpg

460496620_1232341104618623_7508417225361543506_njpg