Äppleringar med kanelsocker
Saftiga inuti och frasiga utanpå!!!
Mums med stekta äppelringar!
Ingredienser: 4 personer
200 g mjöl (Kan bytas mot glutenfritt alternativ)
4 ägg
3 dl mjölk
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2-3 äpplen
6 msk klarnat smör
Kanelsocker (efter önskemål)
Gör så här:
Till degen, blanda mjöl, ägg, mjölk, vaniljsocker och en nypa salt i en skål. Halvera citronen och pressa ur saften. Tvätta äpplena, skala och skär ut kärnorna med en äppelkärna. Skär äpplen i 1 cm tjocka skivor. Pensla äppelskivorna med citronsaft.
Hetta upp det klarnade smöret i en panna, dra äppelskivorna genom degen och stek dem efter varandra på medelvärme, vänd tills de är gyllene, ca 3 minuter. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ut de färdiga äppelskivorna på en bakplåt och håll dem varma i förvärmd ugn (elspis: 150 °C/varmluft: 125 °C).
Rulla i kanelsocker om så önskas och servera.
Lättvispad grädde eller glass passar fint till!
Mums med stekta äppelringar!
Ingredienser: 4 personer
200 g mjöl (Kan bytas mot glutenfritt alternativ)
4 ägg
3 dl mjölk
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2-3 äpplen
6 msk klarnat smör
Kanelsocker (efter önskemål)
Gör så här:
Till degen, blanda mjöl, ägg, mjölk, vaniljsocker och en nypa salt i en skål. Halvera citronen och pressa ur saften. Tvätta äpplena, skala och skär ut kärnorna med en äppelkärna. Skär äpplen i 1 cm tjocka skivor. Pensla äppelskivorna med citronsaft.
Hetta upp det klarnade smöret i en panna, dra äppelskivorna genom degen och stek dem efter varandra på medelvärme, vänd tills de är gyllene, ca 3 minuter. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ut de färdiga äppelskivorna på en bakplåt och håll dem varma i förvärmd ugn (elspis: 150 °C/varmluft: 125 °C).
Rulla i kanelsocker om så önskas och servera.
Lättvispad grädde eller glass passar fint till!