Apelsin-Whiskyaioli

Den här såsen skojar man inte bort, haha...
Gör den så förstår ni. Den passar perfekt till grillad, speciellt lax men också räkor, kyckling eller kött.
Och grillväder har vi ju!!!

Ingredienser:
- 2 äggulor
- 2 tsk fransk senap
- 1 msk whisky
- 1-2 pressad vitlöksklyfta
- 2 dl olja
- 1 dl smetana
- Avriven skal från 1 apelsin (ekologisk)
- 2 msk apelsinsaft
- Peppar, salt, worcestersås

Gör så här:
Lägg äggulor, senap, vitlök och whisky i en skål.
Blanda ihop allt med en elvisp. Tillsätt olja droppvis tills det tjocknar. Vispa hela tiden.
Om aiolin skär sig, gör så här:
Lägg en ny äggula och 1 msk senap i en ren skål och droppa i den skurna såsen tills den går ihop.
Blanda sedan i smetana, apelsinskal och saft.
Smaka av med salt, några varv med pepparkvarnen och worcestersås. Voilá:)
Trevlig grillning!
 Apelsin-Whiskyaiolijpg