Appenzellerpanerad kycklingsnitsel med vit sparris och apelsinhollandaise
Första sparrisen kan man verkligen längtar efter!
Den förtjänar fint sällskap på tallriken och det får den
sannerligen i denna rätt.
Lova att laga detta!!!
Ni kommer inte att bli besvikna!
Ingredienser:
- 180g smör
- 3 äggulor
- 2 hela ägg
- 1 ekologiskt apelsin
- socker, salt, peppar, cayennepeppar
- 450 g kycklingfilé
- 100 g Appenzellerost
- 5 msk panko
- 2 kg vit sparris
- Rostade sesamfrön ( svarta och vita)
- Olja att steka i
- Tillbehör: rostade nypotatis
Gör så här:
1. Tvätta apelsinen, riv av skalet fint och pressa ut saften.
Smält smöret. Mixa äggulor, apelsinriv och 3 msk apelsinsaft, 1/4 tsk salt och en nypa socker med en stavmixer i en hög behållare. Tillsätt smöret droppvis under ständig vispning.
Smaka av med peppar, cayennepeppar, evt mer salt.
2. Tvätta kycklingfiléer och torka av med papper. Dela snett i två eller tre skivor så du får små snitslar. Evt. banka ut dem lite.
3. Riv Appenzellerosten fint och blanda med panko i en djup tallrik. Vispa äggen i en annan tallrik eller skål, ihop med lite salt och peppar. Doppa snitslarna först i äggblandningen och sedan i ostblandingen. Banka till så paneringen fastnar ordentligt.
4. Tvätta potatisen, rosta i ugnen med örter och
flingsalt efter tycke.
5. Putsa sparrisen, skala och skär bort änden.
Koka upp vatten med lite salt och en tsk socker i.
Koka sparrisen i ca 15 minuter.
6. Stek snitslarna i riklig olja på mellanvärme, 3-4 minuter på varje sida. Värm såsen försiktig, den får absolut inte koka.
7. Servera snitslarna med apelsinhollandaisen, potatisen och strö över rostade sesamfrö.
Voilá! Bon Appétit!