Avokado-Skagen-Cocktail med en hint av pepparrot

Fräsch och trevlig anrättning som passar till förrätt och mingel,
dela då upp i mindre portioner och mindre glas.
Eller här som huvudrätt. Mousserande till så klart!
Vi hade lyxen att ha vår egenodlade citron,
mer ekologiskt går inte ;)
Se sista bilden!

Ingredienser:

Krämen:
1  citron /ekologiskt
2  mogna avokado
1/2 tsk chiliolja
2 msk pepparrotsfärskost
salt

Skagenröra:
1   glasräkor i lake (à ca 550 g)
1   kruka dill, spara några kvistar till garnityr
1 1/2 dl majonnäs
Citronsaft
salt, peppar
110 g röd stenbitsrom, spara lite till topping sen

Garnityr:
500 oskalade räkor
2 tsk stenbitsrom eller löjrom
Några kvistar dill
Citron
Körsbärstomat
Paprika

Gör så här:
Tvätta citronen och riv av skalet fint. Pressa ut saften.

Mosa avokadon ihop med citronriv
hälften av saften och färskosten.
Smaka av med chiliolja och salt. Ställ kallt.

Låt räkorna rinna av i en sil. Hacka dillen och spara några vippor till servering. 
Blanda dillen med majonnäsen. Hacka dillen och spara gärna några vippor till servering. 
Smaka av med resten citronsaft från citronen samt salt och peppar.  
Pressa ur ytterligare lag ur räkorna och blanda dem med majonnäsen.
Skala räkorna.

Fördela avokadokrämen i cocktailglas och sedan ett lager med skagenröra ovanpå.
Toppa med rom, citron, dill, körsbärstomat och paprika.
"Häng" räkorna på kanten av glaset!

Servera brödpinnar till!
Låt det smaka och njut!!!


IMG_7532JPG


368036220_342736821587877_1889063037914422497_njpg


IMG_7535JPG

IMG_7536JPG


368187355_908916023898784_3738500366877067467_njpg


366805003_1772047063223588_8595213460404282012_njpg