Boveteplättar med ricotta och vallmofrön!

Mmm, någon mer som älskar fluffig mat?

Vad sägs om plättar med ricotta, citron och vallmofrön, 

gjort på bovetemjöl och därmed glutenfri!

Så mumsig!

Lägger sig som bomull i magen som en mentor till mig brukade säga!

Ingredienser:

3 dl Bovetemjöl, (alt. mandel och kikärtsmjöl, hälften var)

2 tsk bakpulver

2 msk strösocker, alt.erytriol

1/2 tsk salt

2 stora ägg

2 dl mjölk

2 dl ricottaost

1 tsk vaniljpulver

1 msk finrivet citronskal

1 msk vallmofrön

smör (till stekning)

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Separera äggen. Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med mjölk och ricotta. Rör ner vaniljpulver, citronskal och vallmofrön. Vispa äggvitan fluffig i en annan bunke.

Vispa ner de torra ingredienserna i äggulesmeten och vänd sist ner äggvitan.

Stek små plättar i smör på medelvärme.

Till servering: Servera med gärna färska bär, sylt och vispad grädde.

Receptet går utmärkt att även laga laktosfritt, byt då bara ut mot laktosfria alternativ.


f7e75f3c-7be0-4b98-92f8-f5338f1f0d8ajpg

094bb0dc-fb4c-417a-98a3-8bccb170333ejpg

48e9167d-a0a0-4b9b-a11a-64a0f846e6e1jpeg