Cheesecake i ugnsäpple

Känner ni doften av kanel, citron och äpple?

Den är ljuvligt !!!

Här kommer receptet på något mycket gott, rekommenderas!

Ingredienser 4 äpplen:

1 citron, ekologisk

150 g Philadelphia, naturell

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

Kanel

4 äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Tvätta citronen och torka av. Finriv skalet och pressa ut saften.

Blanda färskost, citron saft och skal, socker och vaniljsocker, ägget, samt kanel efter tycke med en visp till en slät massa.

Tvätta äpplena och skär av toppen. Kärna ur kärnhuset med en urkärnare.

Fortsätt att ta ut äppelkött tills ca 1 1/2 cm är kvar. Ta en skål med citronvatten och doppa äpplena, locket och fruktköttet i.

Slå aluminiumfolie runt äpplena ( se bild nedan) och placera i en ugnsfast form.

Fyll i ostmassan. Sätt på locket! Fördela resterande fruktkött i formen, strö över lite socker, kanel och skivad smör.

Baka i ugnen ca. 30 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass! Mums!!!

You are currently viewing Cheesecake i ugnspple1jpg

You are currently viewing Cheesecake i ugnspple2jpg


You are currently viewing Cheesecake i ugnspple3jpg


You are currently viewing Cheesecake i ugnspplejpg