Extra krämig tzatziki

Extra krämig tzatziki som passar till det mesta.
Gott och nyttigt!!!

Ingredienser:
- 2 dl kesella 10%
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 gurka
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk färsk hackad oregano
- 1 msk olivolja extra virgin
- några varv med svartpepparkvarnen
- salt


Gör så här:
Skala gurkan och riv grovt. Lägg i ett durkslag och salta.
Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur saften med handen.
Rör ihop yoghurt, kesella, pressad vitlök, gurkrasp, svartpeppar, oregano och olivolja.

Smaka evt. av med salt.

Tips: Här i en härlig kombination med blomkålsfritters och det receptet kommer från @marielyander 's blogg.


626dd62d-56c6-419c-bb49-c8ea62758095jpg

afe63a6e-f20e-4cd2-8d5e-0321dda5f0cfjpg

7970c834-07d4-4488-a752-bfc48a45c7b2jpg