Gratäng med fläskfilé och gorgonzola
Mmm, middagstips de luxe!
Gratäng med bladspenat, grillad fläskfilé och gnocchi, körsbärstomater, som krönas av gorgonzolasås!
Ingredienser 4 personer
500 g fryst bladspenat
ca. 500 g putsat fläskfilé
5 dl mjölk
200 g riven parmesan
200 g gorgonzola
500 g kyld gnocchi
Några körsbärstomater
Salt, peppar, muskot
Avrivet skal på 1 ekologisk citron
Lite vetemjöl
Olja
Gör så här:
Tina spenaten, tryck ut vätskan i en sil.
Tvätta filén och torka av med hushållspapper.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor, banka ut dem lite och mjöla.
Värm mjölken i en kastrull och rör ner parmesan samt smula ner gorgonzolaosten. Rör och tills osten har löst up sig.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn gnocchin tills de tar färg.
Ta ut och ställ åt sidan. Tillsätt 1 msk till olja i pannan och stek fläskfiléskivorna, salta och peppra.
Blanda spenaten i en bunke med salt, peppar, muskot och citronskal.
Fördela i en gratängform.
Lägg fläskfilén och tomater ovanpå, samt gnocchin.
Fördela sist på ostsåsen.
Grädda i ugnen ca. 20 minuter tills gratängen tar färg.
Varmluft 180 grader, vanlig ugn 200 grader.
Strö evt. över hackad persilja eller någon annan färsk ört.