Gratäng med fläskfilé och gorgonzola

Mmm, middagstips de luxe!
Gratäng med bladspenat, grillad fläskfilé och gnocchi, körsbärstomater, som krönas av gorgonzolasås!

Ingredienser 4 personer
500 g fryst bladspenat
ca. 500 g putsat fläskfilé
5 dl mjölk
200 g riven parmesan
200 g gorgonzola
500 g kyld gnocchi
Några körsbärstomater
Salt, peppar, muskot
Avrivet skal på 1 ekologisk citron
Lite vetemjöl
Olja

Gör så här:
Tina spenaten, tryck ut vätskan i en sil.
Tvätta filén och torka av med hushållspapper.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor, banka ut dem lite och mjöla.
Värm mjölken i en kastrull och rör ner parmesan samt smula ner gorgonzolaosten. Rör och tills osten har löst up sig.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn gnocchin tills de tar färg.
Ta ut och ställ åt sidan. Tillsätt 1 msk till olja i pannan och stek fläskfiléskivorna, salta och peppra.
Blanda spenaten i en bunke med salt, peppar, muskot och citronskal.
Fördela i en gratängform.
Lägg fläskfilén och tomater ovanpå, samt gnocchin.
Fördela sist på ostsåsen.
Grädda i ugnen ca. 20 minuter tills gratängen tar färg.
Varmluft 180 grader, vanlig ugn 200 grader.
Strö evt. över hackad persilja eller någon annan färsk ört.

Gratng med flskfil och gorgonzola1jpg

Gratng med flskfil och gorgonzola2jpg

Gratng med flskfil och gorgonzolajpg