Jordnötskakor med havssaltflingor

Ingredienser 20 kakor:
1 vaniljstång
280 g jordnötssmör

120 g farinsocker

1 ägg (storlek M)

1 tsk bakpulver

½ tsk havssaltflingor

Gör så här:
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fruktköttet. 
Lägg i en skål med jordnötssmör, socker, ägg och bakpulver.
Blanda först ordentligt med en gaffel,
knåda sedan med händerna till en smidig deg.
Forma ca 20 bollar av degen. 
Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper,
lämna ca 3 cm mellanrum mellan bollarna.
Platta till bollarna med gaffelns pinnar.
Strö över havssaltflingor.
Grädda kakorna i en förvärmd ugn (elspis 180 °C / varmluftsugn 160 °C) 
i cirka 10 minuter tills de är gyllenbruna.
Ta ut från ugnen och låt svalna.

409407044_664277875872832_4416232971493918259_njpg

 410206663_384711767231669_6022643875783420929_njpg