Jordnötskakor med havssaltflingor
Ingredienser 20 kakor:
1 vaniljstång280 g jordnötssmör 120 g farinsocker 1 ägg (storlek M) 1 tsk bakpulver ½ tsk havssaltflingor
Gör så här:
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fruktköttet.
Lägg i en skål med jordnötssmör, socker, ägg och bakpulver.
Blanda först ordentligt med en gaffel,
knåda sedan med händerna till en smidig deg.
Forma ca 20 bollar av degen.
Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper,
lämna ca 3 cm mellanrum mellan bollarna.
Platta till bollarna med gaffelns pinnar.
Strö över havssaltflingor.Grädda kakorna i en förvärmd ugn (elspis 180 °C / varmluftsugn 160 °C)
i cirka 10 minuter tills de är gyllenbruna.
Ta ut från ugnen och låt svalna.