Köttfärssoppa med gurka & feta
En värmande mättande soppa är då aldrig fel.
Här med en härlig smakkombo, kryddig köttfärs, gurka och fetaost!
Ingredienser 4 portioner:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 kg gurka
200 g potstis (fastkokande)
2 msk olja
2 msk kalvfond
200 g fetaost
100 g crème fraiche
250 g blandfärs
Dukkah
Salt och peppar
Dill
Gör så här:
Skala lök och potatis. Finhacka löken och tärna potatisen.Skala gurkorna, dela längs i mitten och kärna ur med en tesked. Skiva i ca. 1 cm tjocka skivor.
2. Hetta upp oljan i en stor gryta. Ha i potatisen, hälften av löken och vitlöken.
Fyll på med fond och 1 l vatten. Låt småkoka under lock i 5 minuter, tillsätt gurkan och låt småkoka 5 minuter till.
3. Under tiden smula fetaosten och mixa ca 2/3 delar med crème fraiche. Rör ner i soppan och låt småkoka ytterligare 5 minuter.
4. Hetta upp ca. 1 msk olja i en stekpanna. Stek köttfärsen i hop med löken smulig. Krydda med Dukkah, salt och peppar. Tillsätt ca. hälften i soppan. Spara resten att toppa med.
5. Skär dillen fin och tillsätt soppan. Koka upp ordentligt och rör om. Smaka av!
6. Toppa soppan med köttfärs och resten av den smulade fetaosten!
Servera med ett gott bröd! Smaklig spis!!!