Key-Lemon-Pie Mousse i glas

En underbar läcker och fräsch variant av Key-Lemon-Pie!
Färdig på nolltid om man vill ha en festlig efterrätt snabbt.
Ett glas Cava till är inte fel! Låt det smaka!


Ingredienser 6 glas:
60 g Digestivekex fullkorn
6 msk mörk rom (kan ersättas med äppeljuice)
2 Lime ekologiskt
2 dl Vispgrädde
250 g Mascarpone
250 Kesella
40 g socker
1 tsk vaniljsocker


Gör så här:
Krossa keksen med en mortel i en skål. Fördela i 6 glas.
Droppa på 1 msk rom ovanpå i varje glas.
Tvätta limen i hett vatten, torka av och riv av skalet fint.
Dela limen och pressa ut saften.
Vispa 2 dl grädde och dela i 2 skålar.
Rör ner 1 tsk vaniljsocker i den ena och ställ kalt.


Blanda ner mascarpone, kesella, limesaft och rivet i den andra.
Spritsa moussen ovanpå kexmassan i glasen.
Toppa med med vispgrädden.
Dekorera med limeskiva, physalis och eller annat valfritt.
Voliá!

Key-Lemon-Pie Mousse i glasjpg