Kikärtsbiffar med nötter och tzatziki

Kikärtsbiffar med nötter, krämig tzatziki och potatis-sellerimos! Mums!


Ingredienser 4 port.
1 pkt kikärter (ca.380g)
1 dl nötter, t ex. jordnötter eller valnötter
1 gul lök, finhackad
1/2 dl Pankoströbröd
3 msk hackad persilja
1 msk timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
saft av 1 citron
1 ägg
Rapsolja
salt & peppar

Gör så här:
Häll av kikärtorna.
Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Den bör vara ganska fast. Tillsätt kryddor, lök och ägget.
Blanda igen. Smaka av med salt och peppar.
Formar biffar i önskad storlek. Stek dem gyllenbruna.


Potatis & sellerimos
Ingredienser:
500 g skalad, tärnad potatis (King Edvard)
500 g skalad, tärnad selleri
25 g smör
1 dl mjölk
Riven muskot, vitpeppar, salt


Gör så här:
Koka först sellerin upp i vatten ca 5 minuter, salta sedan vattnet och häll i potatisen. Vattnet ska täcka allt.
Koka tills de är mjuka.
Smält smöret och häll i mjölken så allt blir varmt.
Häll av vattnet på potatisen.
Vispa nu först potatis-sellerin med elvispen, häll sedan i mjölk-smörblandingen och vispa fluffigt. Smaka av med kryddorna.
Receptet till min krämiga tzatziki hittar ni också på bloggen här!
Servera och ha en trevlig middag!
Smakligt spis!!!