Korv med bröd och surkål
När det blir surkål över bruka jag göra denna korv med brödvarianten som har extra allt!
Hur ni tillagar surkål på bästa sätt finns i bloggen med!
Jag kallar den surkål a lá mamma, eftersom det hennes recept.
En kall öl är inte fel till detta!
Ingredienser 6 port.:
- 6 stora durumkorvbröd
- 6 st. Rostbratwurst (Lidl)
- 1 rödlök
- surkål a lá mamma
- 2 dl riven västerbottenost
- Valfri senap
- Bladpersilja
- 1 Tomat ( här blev den första mogna i trädgården
Golden Sunrise, rekommenderas)
Gör så här:
Skala löken, dela i mitten och skiva fint. Fräs den i lite smör tills den blir glansig. Skär ett snitt längs med korven och stek eller grilla den. Värm korvbröden i ugn eller på brödrosten.
Värm surkålen. Skiva tomaten. Tvätta och skaka av bladpersilja.
Fyll korvbröden först med den rivna osten, sedan korven med snittytan upp, samt surkål, lök och senap.
Garnera med tomat och bladpersilja! Mums!