Krämig potatissallad med äppel och gurksalsa

MUMS!!! 
En supergod krämig potatissallad som passar till det mesta,
fisk, kyckling, korv eller som vi valde här grillad Haxe!


Ingredienser:

1 ½ kg potatis, fastkokande
1 lök 
1 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt 10 %
2 msk havregryn
4 msk äppelcidervinäger 
Socker Salt peppar 
200 g inlagd gurka
5 msk inlagd gurkfond 
5 vårlökar 
½ knippe persilja 
1 knippe gräslök 
2 syrliga äpplen


Gör så här:

Tvätta potatisen och koka i kokande vatten i 15-20 minuter , beroende på storlek. 
Häll av potatisen, skölj i kallt vatten och skala. Låt svalna något.
Skala och finhacka löken under tiden. 
Tillsätt majonnäs, yoghurten, havregryn, vinägern, ca 1 msk socker och gurkfonden i en hög mixerskål och mixa så fint som möjligt. Krydda med salt och peppar. 

Rensa och tvätta vårlöken och skär i fina ringar. Tvätta örter och skaka torrt. Skär gräslöken i fina rullar och hacka bladpersilja. Häll av gurkorna och tärna fint. Tvätta äpplet, gnugga torrt. Skär köttet i tunna skivor från kärnan och skär sedan i fina tärningar. Blanda ihop till en salsa.
Skär potatisen i skivor, blanda försiktigt med dressingen och hälften av salsan.

Lägg upp salladen på ett stort fat och strö över resterande salsa.




461017509_536394899085344_1444574257210084145_njpg


461000084_534993175799481_3825867307082410428_njpg


459381840_1071243544342625_8332685325025750695_njpg