Krämig potatissallad med äppel och gurksalsa
MUMS!!!
En supergod krämig potatissallad som passar till det mesta,
fisk, kyckling, korv eller som vi valde här grillad Haxe!
Ingredienser:
1 ½ kg potatis, fastkokande
1 lök
1 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt 10 %
2 msk havregryn
4 msk äppelcidervinäger
Socker Salt peppar
200 g inlagd gurka
5 msk inlagd gurkfond
5 vårlökar
½ knippe persilja
1 knippe gräslök
2 syrliga äpplen
Gör så här:
Tvätta potatisen och koka i kokande vatten i 15-20 minuter , beroende på storlek.
Häll av potatisen, skölj i kallt vatten och skala. Låt svalna något.
Skala och finhacka löken under tiden.
Tillsätt majonnäs, yoghurten, havregryn, vinägern, ca 1 msk socker och gurkfonden i en hög mixerskål och mixa så fint som möjligt. Krydda med salt och peppar.
Rensa och tvätta vårlöken och skär i fina ringar. Tvätta örter och skaka torrt. Skär gräslöken i fina rullar och hacka bladpersilja. Häll av gurkorna och tärna fint. Tvätta äpplet, gnugga torrt. Skär köttet i tunna skivor från kärnan och skär sedan i fina tärningar. Blanda ihop till en salsa.
Skär potatisen i skivor, blanda försiktigt med dressingen och hälften av salsan.
Lägg upp salladen på ett stort fat och strö över resterande salsa.
En supergod krämig potatissallad som passar till det mesta,
fisk, kyckling, korv eller som vi valde här grillad Haxe!
Ingredienser:
1 ½ kg potatis, fastkokande
1 lök
1 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt 10 %
2 msk havregryn
4 msk äppelcidervinäger
Socker Salt peppar
200 g inlagd gurka
5 msk inlagd gurkfond
5 vårlökar
½ knippe persilja
1 knippe gräslök
2 syrliga äpplen
Gör så här:
Tvätta potatisen och koka i kokande vatten i 15-20 minuter , beroende på storlek.
Häll av potatisen, skölj i kallt vatten och skala. Låt svalna något.
Skala och finhacka löken under tiden.
Tillsätt majonnäs, yoghurten, havregryn, vinägern, ca 1 msk socker och gurkfonden i en hög mixerskål och mixa så fint som möjligt. Krydda med salt och peppar.
Rensa och tvätta vårlöken och skär i fina ringar. Tvätta örter och skaka torrt. Skär gräslöken i fina rullar och hacka bladpersilja. Häll av gurkorna och tärna fint. Tvätta äpplet, gnugga torrt. Skär köttet i tunna skivor från kärnan och skär sedan i fina tärningar. Blanda ihop till en salsa.
Skär potatisen i skivor, blanda försiktigt med dressingen och hälften av salsan.
Lägg upp salladen på ett stort fat och strö över resterande salsa.