Lammfärsspett, vitlökssås, ugnsbakad blomkål med kapris, citron och brynt smör, potatishalvor

Smakerna gifter sig verkligen underbart i denna rätt.

Allt görs i ugnen, vilket är smidigt och mindre tidskrävande.

Prova får ni se! Mums!!!

Ingredienser:

Lammfärsspett och potatishalvor

  800 gram lammfärs

  1 röd lök

  3 vitlöksklyftor

  1 ägg

  1 dl vatten

  3 msk panko

  1 msk Garam Masala

  1tsk kanel

  nymalen svartpeppar

  1 tsk salt

  Träpinnar

  Ca. 10 potatis av fast sort.

  Paprikapulver

  Olivolja

  Flingsalt

Gör så här:

  Hacka löken.

  Pressa vitlöken.

  Blanda panko med vatten och ägget i en bunke. Låt stå en liten stund.

  Blanda ner övriga ingredienser .   

  Forma färsen till järpar som du trycker fast på spett.  

  Sätt på en ugnsplåt. Dela potatisen och lägg runtom spetten.

  Pensla med olivolja, strö över paprikapulver och flingsalt.

  Baka i ugnen i 180 grader på nedre falsen (samtidigt med blomkålen)

Blomkål

  1 blomkål [500 g]

  20 salviablad, hackade

  250 g smör (varav 100 g till blomkålen)

  0,75 dl kapris

  3–4 tsk citronsaft

  Flingsalt

Gör så här:

Ansa blomkålen, placera i en ugnssäker form och gnid in  huvudet med 100 gram smör.

Strö över flingsalt.

Baka i 50 minuter i ugnen. Sätt ovanför plåten med spetten.

Bryn under tiden 150 g smör och lägg i salvian när smöret tystnat.

Tillsätt kapris och pressa i 3–4 tsk citronjuice.

Servera blomkålshuvudet med det brynta smöret.

Vitlökssås

150 g naturell färskost
2 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt
2 msk sweet chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
Rör ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Låt stå en stund.

 Anrätta på ett fat eller i en större skål. Strö evt över hackad persilja.

Låt det smaka!


400063419_6763068943742154_1973981742358272948_njpg

 400719321_2296276523914476_2985204896928533837_njpg