Linguine allo Scoglio

Mums med skaldjur och mums med pasta!

Två favoriter i en rätt!

Ingredienser 4 portioner

400 g linguine

1 kg färska blåmusslor

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, hackade

1/2 färsk hackad chili

1 dl jungfruolivolja

2 tsk sardellcreme

3 dl vit vin

1 ekologiskt citron, det rivna skalet

150 g skalade räkor

4 kräftor

salt, peppar

nyriven parmesan

Gör så här:

Skölj musslorna och kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när man knackar på dem. Släng de som inte är det. Fräs lök, vitlök och chili i ett par minuter i rikligt med olivolja i en stor kastrull med lock, utan att de tar färg, rör i sardellcréme.

Höj värmen och tillsätt musslorna, rör om och häll i vinet. Lägg på locket och koka i 3-4 minuter så att musslorna öppnar sig, rör om ett par gånger under tiden. Lyft upp musslorna och sila över buljongen i en annan kastrull.

Tillsätt citronzest, salt och peppar. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag.

Värm musslorna och kräftorna i såsen.

Vänd ner pastan i såsen tillsammans med räkorna. Strö på nyriven parmesan och ringla god olivolja över.

IMG_3421 2JPG

IMG_3422 2JPG