Linguine allo Scoglio
Mums med skaldjur och mums med pasta!
Två favoriter i en rätt!
Ingredienser 4 portioner
400 g linguine
1 kg färska blåmusslor
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 färsk hackad chili
2 tsk sardellcreme
3 dl vit vin
1 ekologiskt citron, det rivna skalet
150 g skalade räkor
4 kräftor
salt, peppar
nyriven parmesan
Gör så här:
Skölj musslorna och kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när man knackar på dem. Släng de som inte är det. Fräs lök, vitlök och chili i ett par minuter i rikligt med olivolja i en stor kastrull med lock, utan att de tar färg, rör i sardellcréme.
Höj värmen och tillsätt musslorna, rör om och häll i vinet. Lägg på locket och koka i 3-4 minuter så att musslorna öppnar sig, rör om ett par gånger under tiden. Lyft upp musslorna och sila över buljongen i en annan kastrull.
Tillsätt citronzest, salt och peppar. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag.
Värm musslorna och kräftorna i såsen.
Vänd ner pastan i såsen tillsammans med räkorna. Strö på nyriven parmesan och ringla god olivolja över.