Linsfröknäcke
Krispigt, gott och proteinrikt knäckebröd. Dessutom både laktos och glutenfri!
Går det få bättre? Mums!
Ingredienser 1 plåt:
3/4 dl torkade linser
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl pumpafrön
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 dl kokande vatten
Gör så här:
Skölj linserna och lägg dem i blöt i kallt vatten över natten, eller minst 8 timmar. Häll av och skölj linserna igen och låt rinna av väl.
Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl. Låt svälla i 10 minuter.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, eller tills knäcket känns torrt. Passa mot slutet så att det inte bränns.
Låt knäcket svalna på galler. Bryt knäcket i bitar och förvara i lufttät förpackning.