Linsfröknäcke

Krispigt, gott och proteinrikt knäckebröd. Dessutom både laktos och glutenfri!

Går det få bättre? Mums!

Ingredienser 1 plåt:

3/4 dl torkade linser

1/2 dl linfrön

1/2 dl sesamfrön

1 1/2 dl pumpafrön

1 1/2 msk fiberhusk

1/2 tsk chiliflakes

1 tsk salt

2 msk rapsolja

2 dl kokande vatten

Gör så här:

Skölj linserna och lägg dem i blöt i kallt vatten över natten, eller minst 8 timmar. Häll av och skölj linserna igen och låt rinna av väl.

Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl. Låt svälla i 10 minuter.

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, eller tills knäcket känns torrt. Passa mot slutet så att det inte bränns.

Låt knäcket svalna på galler. Bryt knäcket i bitar och förvara i lufttät förpackning.

Linsfrkncke1jpg