Lobsterrolls
New England, Cape Cod eller Key West, ja där serveras denna delikatess som vi servera korv med bröd.
Och det just vad det är, en hotdog med, istället för korv, en fyllning av hummerkött.
Här kommer en smarrig variant, testa får ni se och drömma er bort till fjärran stränder!
Ingredienser 4 portioner:
2 kokta hummer 4 stora brioche korvbröd 4 msk majonnäs 2 fin skivade salladslökar 1 msk citronsaft salt och peppar 1 tsk färsk hackad dragon 1 tsk chiliflakes 1 äggvita 1 msk svarta och 1msk vita sesamfrön smör valfri garnering, t.ex salladsblad, citron, lime, tomat och paprika
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela hummern och gröp ur allt kött. Skär köttet från klorna och stjärtarna i munsbitar. Blanda hummerkött, citronsaft, salladslök, chiliflakes, dragon och majonnäs i en skål. Krydda med salt och peppar.
Vispa upp äggvitan lite med en gaffel. Blanda sesamfrön i en sopptallrik. Smöra insidan av korvbröden. Pensla korvbröden med äggvitan och doppa i sesamfröna . Grädda ugnen ca 5 minuter.
Ta ut och fyll med hummersalladen. Garnera och servera! Voilá!