Mördegskakor med smetana, citron och kanel

Ingredienser ca 70 styck:

250 g rumsvarm Smetana

280 g mjukt, rumsvarmt smör

400 g mjöl

100 g dinkelmjöl (typ 630)

Avriven skal på den citron (ekologiskt)

1/2 tsk vaniljpulver

5 msk socker och 1 tsk kanel att doppa kakorna i sedan

Mjöl till arbetsytan

Gör så här:

Rör Smetanan tills den är slät. Blanda smöret fluffigt, rör ner Smetana.
Tillsätt båda mjölen, samt andra ingredienserna och knåda allt med degkroken

på mixern i 2–3 minuter.
Slå in degen i folie och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Kavla ut degen med en kavel på en mjölad arbetsyta till en tjocklek av
0,8–1 cm.

Skär ut ca 75 stjärnor eller andra figurer (4–5cm Ø vardera)

och fördela dem på 3 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Knåda ihop degen som blir över gång på gång och kavla ut den igen tills
degen är slut. Grädda i plåtar i förvärmd ugn.

(elspis:180 °C / varmluftsugn:160 °C) i ca 15 minuter.

Blanda socker med kanel i en bred, grund skål.

Ta bort kakorna och rulla försiktigt in dem medan de fortfarande är varma. Låt svalna.


403397987_246932398212098_16324446156648800_njpg
386809516_1703497270171461_9141605625931524167_njpg

409545148_2333864586813692_6696843002997871702_njpg
405815856_728858305451436_8693080824584908712_njpg


409602395_413528274330240_503524006357004904_njpg