Musslor à la Île de Ré med mozzarella gratinerad vitlöksböd och Allioli!
Ingredienser:
1 kg blåmusslor
Olivolja
2 schalottenlök och 2 vitlöksklyftor
1 -2 påsar Saffran
1 dl Cognac och 5 dl vitvin, gärna fruktig
Bladpersilja
2,5 dl Crème fraiche
Gör så här:
Skrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga).
Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
Skölj och hacka persilja fint.
Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg.
Tillsätt saffran, vin och cognac, samt hälften av persiljan. Koka någon minut.
Lägg i musslorna och sätt på lock, koka i ca 5 minuter. Musslorna ska öppna sig. Tillsätt crème fraiche och skaka om under lock så att såsen blanda sig med musslorna.
Släng musslor som inte öppnat sig. Koka upp!
Lägg upp musslorna i en skål eller ät direkt ur grytan.
Strö över persiljan till servering.
Den spanska Allioli är väldigt gott till, köpt i bästa La Barcelonesa Delicatessen samt mozzarella gratinerad vitlöksbröd!
Champagne Mums
1 kg blåmusslor
Olivolja
2 schalottenlök och 2 vitlöksklyftor
1 -2 påsar Saffran
1 dl Cognac och 5 dl vitvin, gärna fruktig
Bladpersilja
2,5 dl Crème fraiche
Gör så här:
Skrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga).
Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
Skölj och hacka persilja fint.
Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg.
Tillsätt saffran, vin och cognac, samt hälften av persiljan. Koka någon minut.
Lägg i musslorna och sätt på lock, koka i ca 5 minuter. Musslorna ska öppna sig. Tillsätt crème fraiche och skaka om under lock så att såsen blanda sig med musslorna.
Släng musslor som inte öppnat sig. Koka upp!
Lägg upp musslorna i en skål eller ät direkt ur grytan.
Strö över persiljan till servering.
Den spanska Allioli är väldigt gott till, köpt i bästa La Barcelonesa Delicatessen samt mozzarella gratinerad vitlöksbröd!
Champagne Mums