Musslor à la Île de Ré med mozzarella gratinerad vitlöksböd och Allioli!

Ingredienser:


1 kg blåmusslor
Olivolja
2 schalottenlök och 2 vitlöksklyftor
1 -2 påsar Saffran
1 dl Cognac och 5 dl vitvin, gärna fruktig
Bladpersilja
2,5 dl Crème fraiche


Gör så här:


Skrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga).
Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.

Skölj och hacka persilja fint.

Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg.
Tillsätt saffran, vin och cognac, samt hälften av persiljan. Koka någon minut.
Lägg i musslorna och sätt på lock, koka i ca 5 minuter. Musslorna ska öppna sig. Tillsätt crème fraiche och skaka om under lock så att såsen blanda sig med musslorna.
Släng musslor som inte öppnat sig. Koka upp!
Lägg upp musslorna i en skål eller ät direkt ur grytan.
Strö över persiljan till servering.
Den spanska Allioli är väldigt gott till, köpt i bästa La Barcelonesa Delicatessen samt mozzarella gratinerad vitlöksbröd!
Champagne Mums


333032929_1560701447798383_2476612857362712135_njpg


333225630_744934263867941_2290518436663968373_njpg


333537095_5982031848530255_933826998697670866_njpg


333448511_1405028260307749_4350769098690624614_njpg


333749022_711969817083814_912174062470738984_njpg


333604984_750534246587682_2133703374538951240_njpg