Papaya-Getost-Sallad
Underbar kombination, gratinerad getost, söt papaya, paranötter och en smakrik dressing.
Somrigt gott!
Ingredienser:
- 200 g getost rulle
- 2 msk honung
- 1 msk färska timjanblad
- 200 g sallad, förslagsvis maché och ruccola
- 1 mogen papaya
- 50g Para eller Pekannötter
- valfria grönsaker som t.ex. tomat, rädisa, kålrabbi m.m.
Dressing:
- 5 msk olivolja
- 2 msk balsamico
- 1 tsk senap medelstark
- 1 tsk honung
- salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta sallad och grönsaker.
Det blir väldigt trevligt att köra kålrabbi i tunna spiraler t.ex.
Ta lite efter tycke och smak.
Skala papayan och skär i lagom tärningar.
Hacka nötterna och rosta dem utan fett i en stekpanna.
Skiva getosten i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över honung och lägg på timjanbladen.
Vispa ihop dressingen. Blir den för tjock kan du röra ner lite vatten till lagom konsistens.
Gratinera getosten i ugnen ca 5-8 minuter.
Arrangera salladen i en skål eller på fat. Strö på nötterna.
Ta ut getosten och lägg överst.
Servera med dressingen och ett gott bröd!
Smaklig spis!