Parmesankex
Parmesankex
Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.
Ingredienser ca 35st
100 g parmesanost
Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
150 g smör
1 tsk salt
½ dl mjölk, 3 procent
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Garnering
Svarta & vita sesamfrön
Gör så här:
1. Riv parmesanosten fint
2. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller i en köksmaskin.
3. Dela degen i två bitar och forma dem i rullar.
4. Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära finare kex.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.