Physalis-äppelmarmelad
Tänk er den perfekta kompisen till ostbrickan eller frukostmackan, lite krydda, lite sötma och lite syra.
Här är den! Lika enkelt som gott och ett bra sätt att ta vara på physalisen och äpplen.
Dubbla gärna receptet :)
Det krävs lite tålamod att befria alla frukter från skalet ;)
men är så värt det!
Ingredienser:
300g physalis
2 skalade, urkärnade äpplen
4 dl syltsocker
Saften av 1 pressad citron ( ekologiskt)
3 kanelstänger
Några nejlikor
Gör så här:
Dela physalisen itu och äpplena i små tärningar.
Lägg allt i en gryta och ha i övriga ingredienser.
Koka upp ordentligt, dra ner på värmen och låt småputtra tills du känner dig nöjd med konsistensen. Rör om då och då!
Ta ut kanelstänger och nejlikor.
Fyll i rena glas och förslut genast. Förvara svalt! Njut!