Polenta Fries med örtdip
Mingel, buffé, till fredagsdrinken...
Polenta Fries med en fräsch örtdip! Mmmm...
Kan med fördel förberedas dagen innan.
Ingredienser: (ca 6 port.)
125 g polenta
1 vitlöksklyfta
100 g riven parmesan
1 tsk chiliflakes
5 dl grönsaksbuljong
Raps eller solrosolja att steka i.
Panering:
100 g pankomjöl ( ev. glutenfri)
2msk vatten
2 ägg
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk oregano
salt och peppar, Plastfolie
Dip:
125 g Philadelphia "French herbs"
3 msk gräddfil
1 finhackad schalottenlök
Några varv med pepparkvarnen
Gör så här:
Skala vitlöken och hacka fint.
Koka upp grönsaksbuljongen med en nypa salt och vitlöken.
Rör ner polentan i den kokande vätskan, fortsätt röra om.
Låt polentan svälla på låg temperatur i 5 minuter.
Olja in en gratängform och klä den med plastfolie, låt den även gå en bit över kanten.
Rör ner parmesanen i polentan och kör några varv med pepparkvarnen. Fördela massan jämt i gratängformen.
Vik över plastfolien och låt den stelna på svalt ställe.
Detta kan du förbereda dagen innan.
Till paneringen blanda pankomjöl med paprika, oregano, salt och peppar. Vispa upp äggen med vattnet.
Skär polentan i lagom sticks.
Vänd dem först i ägget och sedan i mjölblandningen.
Stek i riklig olja tills de är gyllenbruna.
Till dipen blanda Philadelphiaost, gräddfil, den finhackade schalottenlöken och peppar.
Låt det smaka:)