Polentapizza al Funghi
Ingredienser 4 portioner
Salt, örtsalt, peppar, muskot
2 tärningar grönsaksbuljong
150 g polenta (majsgryn)
1 knippe persilja
1 msk timjan
100 g kantareller
500 g ostronskivling
( Går även utmärkt med andra svampar)
1 knippe grönkålsblad
2-3 msk smör
2 små rödlökar
200 g smetana
100 g Kvibille lagrad cheddarost (skivad)
Gör så här:
Koka upp 3⁄4 l vatten. Lös upp buljongtärningar. Strö i polentan under omrörning, låt koka upp och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Rör om ofta.
Ta av polentan från värmen och låt vila i ca 10 minuter till.Tvätta persiljan och timjan och skaka torrt. Plocka av löv och hacka. Rör ner örter i polentan. Krydda med salt, peppar och muskotnöt.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut polentan på toppen, ca 1 cm tjock, till en stor pizzabotten och låt svalna.
Rengör under tiden svampen, tvätta dem vid behov och skär dem på mitten. Stek svampen i en stor panna tills vätskan har släppt. Tillsätt en stor klick smör och stek dem gyllene.
Krydda med örtsalt och peppar.
Ta ut från pannan.
Hetta upp en ny klick smör och stek grönkålen nu, krydda.
Värm ugnen (elspis: 200 °C/luftugn: 180 °C/gas: se tillverkaren).
Skala lök och skär i tunna ringar. Bred polentan med smetana.
Fördela svamp, grönkål och lök ovanpå. Toppa med ost.
Grädda i varm ugn i 15-20 minuter .
Buon appetito!!!