Polentapizza al Funghi

Svamppizza med polentabotten - MUMS!!!


Ingredienser 4 portioner

Salt, örtsalt, peppar, muskot

2 tärningar grönsaksbuljong 

150 g polenta (majsgryn) 

1 knippe persilja 

1 msk timjan

100 g kantareller

500 g ostronskivling

( Går även utmärkt med andra svampar)

1 knippe grönkålsblad

2-3 msk smör 

2 små rödlökar 

200 g smetana

100 g Kvibille lagrad cheddarost (skivad)

Gör så här:

Koka upp 3⁄4 l vatten. Lös upp buljongtärningar. Strö i polentan under omrörning, låt koka upp och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Rör om ofta. 

Ta av polentan från värmen och låt vila i ca 10 minuter till.Tvätta persiljan och timjan och skaka torrt. Plocka av löv och hacka. Rör ner örter i polentan. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. 

Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut polentan på toppen, ca 1 cm tjock, till en stor pizzabotten och låt svalna. 

Rengör under tiden svampen, tvätta dem vid behov och skär dem på mitten. Stek svampen i en stor panna tills vätskan har släppt. Tillsätt en stor klick smör och stek dem gyllene. Krydda med örtsalt och peppar. Ta ut från pannan.

Hetta upp en ny klick smör och stek grönkålen nu, krydda.

Värm ugnen (elspis: 200 °C/luftugn: 180 °C/gas: se tillverkaren). 

Skala lök och skär i tunna ringar. Bred polentan med smetana.

Fördela svamp, grönkål och lök ovanpå. Toppa med ost. 

Grädda i varm ugn i 15-20 minuter .

Buon appetito!!!

377150911_230611779639110_4059374656643561575_njpg

461006904_1221964715806165_1467169397258367896_njpg

460995245_1298646177963417_891429117838860024_njpg

459933184_462798196715358_6005576655654375666_njpg

460990560_2178414479181750_5106171072870269164_njpg


460551181_501190929206121_2510014500728551140_njpg


460182175_1051333126440644_1972073661134101676_njpg


461159809_1476126796383808_2945800949085244835_njpg