Rabarber-marsipan-cheesecake

Oemotståndlig rabarberkaka extra allt,
frisk, krämig, syrlig, söt och knaprig!
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass!

Ingredienser 1 bakplåt:

575 g mjöl
375 g smör
225 g socker
3 msk vaniljsocker
Salt
Rivet skal från 1 tvättat ekologiskt citron
1 kg rabarber
200 g Philadelphiaost
200 g mandelmassa
6 ägg
1 msk bakpulver
4 msk mjölk

Gör så här:

Knåda ihop 200 g mjöl, 150 tärnad smör, 100 g socker, 1 msk vaniljsocker, 1 nypa salt, samt det avrivna citronskalet till strössel. Ställ åt sidan.
Rensa och tvätta rabarber, skär i skivor.
Blanda Philadelphia med 1 msk vaniljsocker.
Tärna mandelmassan. Vispa 225 g smör, 125 g socker, 1 msk vaniljsocker, 1 nypa salt och mandelmassan med elvispen till en krämig massa.
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa vidare.
Blanda bakpulver med mjölet och tillsätt tillsammans med mjölken försiktigt och lite i taget i massan.
Häll på en smörat bakplåt med kant och bred ut.
Klicka på ostmassan.
Fördela rabarbern ovanpå och strössel efter det.
Grädda i 150 grader (varmluft) 175 grader (vanlig ugn)
i ca. 45 minuter.
Låt svalna och skär i bitar.


199860301_1509335346112473_2763485913984048244_njpg



kakajpg