Ramslökcréme
Förutom att den är så god är den också nyttig.
Ramslök innehåller bl.a. stora mängder C-vitamin som stärker vårt immunförsvar och skyddar mot förkylning. C-vitamin fungerar även som en antioxidant som hjälper till att bygga upp kroppens ben, broskvävnader och förhindrar tidigt åldrande.
Här kommer ett mycket användbart recept som passar till grillad, fisk, kött och kyckling, ja det mesta helt enkelt. Varsågoda!
Ingredienser:
250 g kesella
250 g Philadelphia
1 dl kefir
6 stjälkar basilika
1 knippe gräslök
1 knippe ramslök
2 stjälkar vårlök
Salt och peppar
Gör så här:
Tvätta örterna och skaka ut vattnet. Plocka basilikabladen. Hacka dem fint ihop med ramslökbladen.
Skär även gräslök och vårlök fint. Vispa ihop ost, kesella och kefir, smaka av med salt och peppar.
Blanda ner örterna. Låt dra en stund, helst över natten.
Går att variera mycket, t.ex. kan du ha i hackad ägg, räkor eller lax.
Passar utmärkt till bakpotatis.