Skreitorsk med lime och apelsinhollandaise, blomkål och potatisduchesse, samt smörstekta svartrötter
Otrolig god smak kombination när den fruktiga lena såsen
möter den delikata fisken, blomkål och potatisduchessen,
samt de smörstekta svartrötterna.
Toppa gärna med savoykålchips.
Mums!!!
Ingredienser 4 portioner:
- 4 bitar skreitorsk
- Panko
- 500 g svartrötter, skalade och kokta al dente
- 1 blomkålshuvud
- 1 kg mjöliga potatis, t. ex King Edward
- 3 äggulor
- 80 g smör
- Salt och peppar
- evt. savoykålchips
Såsen:
- 270 g smör
- 5 äggulor
- 1 ekologiskt apelsin och lime
- Salt, peppar, cayennepeppar
Vänd i panko. Stek Skreien i hälften smör, hälften olja på medelhög värme först i ca 3 min på varje sida. Sänk temperaturen och ta från värmen. Ös kontinuerligt och låt den efterstekas i pannans egen värme tills innetemperaturen är 45-47 grader.
möter den delikata fisken, blomkål och potatisduchessen,
samt de smörstekta svartrötterna.
Toppa gärna med savoykålchips.
Mums!!!
Ingredienser 4 portioner:
- 4 bitar skreitorsk
- Panko
- 500 g svartrötter, skalade och kokta al dente
- 1 blomkålshuvud
- 1 kg mjöliga potatis, t. ex King Edward
- 3 äggulor
- 80 g smör
- Salt och peppar
- evt. savoykålchips
Såsen:
- 270 g smör
- 5 äggulor
- 1 ekologiskt apelsin och lime
- Salt, peppar, cayennepeppar
Gör så här:
Putsa blomkålen och skala potatisen. Koka i saltat vatten. När de är mjuka häll av vattnet. Vispa med elvisp.
Tillsätt äggulor, smör, salt och vitpeppar. Blanda väl.
Klicka eller spritsa ut moset på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera
5–10 minuter i övre delen av ugnen, tills moset fått färg.
Vänd i panko. Stek Skreien i hälften smör, hälften olja på medelhög värme först i ca 3 min på varje sida. Sänk temperaturen och ta från värmen. Ös kontinuerligt och låt den efterstekas i pannans egen värme tills innetemperaturen är 45-47 grader.
Stek svartrötterna i smör tills de får färg, krydda med salt peppar och lite muskot.
Såsen:
Tvätta apelsin och lime riv av skalet fint och pressa ut saften.
Smält smöret. Mixa äggulor, apelsin och limeriv och 4 msk saft, 1/2 tsk salt med en stavmixer, alternativt elvisp i en hög behållare.
Tillsätt smöret droppvis
under ständig vispning.
Smaka av med peppar, cayennepeppar, evt mer salt.