Smakrik inlagd kålrabbi

Sommar i glas, inlagd kålrabbi,

så gott till grillad, till plockbricka, ja, det mesta egentligen. Mums!

Vi odlar vår kålrabbi i stora krukor, vilket fungerar utmärkt.


Ingredienser:
ca 1,2 kg kålrabbi
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk senapsfrö

1 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
2   ekologiska citroner


Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten, salt,  fänkålsfrö, dillfrö och senapsfrön.
Låt lagen svalna lite.
Tvätta citronerna. Riv bort skalet från citronerna och lägg i en väl rengjord glasburk.
Skala och klyfta kålrabbin och lägg i burken.
Häll på den ljumma lagen. Ställ burkarna upp och ner tills det svalnat helt.
Förvara i kylen.

Lycka till!!!

IMG_7451JPG

IMG_7463JPG

349123299_1698208310634666_1506606415866848644_njpg

348356641_1023471995305491_8682626297261590007_njpg