Smakrik inlagd kålrabbi
Sommar i glas, inlagd kålrabbi,
så gott till grillad, till plockbricka, ja, det mesta egentligen. Mums!
Vi odlar vår kålrabbi i stora krukor, vilket fungerar utmärkt.
Ingredienser:
ca 1,2 kg kålrabbi
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk senapsfrö
1 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
2 ekologiska citroner
Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten, salt, fänkålsfrö, dillfrö och senapsfrön.
Låt lagen svalna lite.
Tvätta citronerna. Riv bort skalet från citronerna och lägg i en väl rengjord glasburk.
Skala och klyfta kålrabbin och lägg i burken.
Häll på den ljumma lagen. Ställ burkarna upp och ner tills det svalnat helt.
Förvara i kylen.
Lycka till!!!
så gott till grillad, till plockbricka, ja, det mesta egentligen. Mums!
Vi odlar vår kålrabbi i stora krukor, vilket fungerar utmärkt.
Ingredienser:
ca 1,2 kg kålrabbi
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk senapsfrö
1 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
2 ekologiska citroner
Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten, salt, fänkålsfrö, dillfrö och senapsfrön.
Låt lagen svalna lite.
Tvätta citronerna. Riv bort skalet från citronerna och lägg i en väl rengjord glasburk.
Skala och klyfta kålrabbin och lägg i burken.
Häll på den ljumma lagen. Ställ burkarna upp och ner tills det svalnat helt.
Förvara i kylen.
Lycka till!!!