Snabb zucchinisoppa

Värmande, mättande och goda zucchinisoppan går enkelt och snabbt att göra!

Dessutom är den glutenfri!
Här med en topping av kanelstekt baconströssel!

Testa gärna även dessa toppings:


- Saint Agur
- Pesto
- Rostade mandel och hasselnötsspån
- Miniköttbullar
- Crème Fraiche
- Croûtons


Ingredienser 4 personer:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g zucchini
- ca. 4 potatisar (King Edvard)
- 1 sötpotatis
- 2 msk olja
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- salt, peppar, socker, citronsaft


Gör så här:
Skala lök och vitlök. Tärna fint. Tvätta zucchinin, tärna grovt.
Skala potatisar och tärna även dem, i lite mindre bitar.
Fräs lök, vitlök, zucchini och potatisen i oljan ca 5 minuter.
Ta en stor gryta så du har plats till att mixa sedan.
Fyll på med buljong, sätt på lock och låt puttra i ca 15 minuter tills potatisen är mjuka.
Häll i grädden och låt koka upp. Mixa soppan till önskad konsistens.

Smaka av med salt, peppar, socker och citronsaft.
Klart! Servera med valfri topping och ett gott bröd!
Smaklig måltid!