Svartrotsoppa med karamelliserade valnötter

Vegetarisk soppa som inte saknar något!

Vansinnigt gott!!!
Ingredienser:
ca 700 g svartrötter
ca 200 g zucchini
1 gul lök
saften av 1 citron
2 msk smör
7 dl grönsaksbuljong
5 dl grädde
4 kvistar timjan
50 g skalade valnötter
1 msk honung
salt, nymalen svartpeppar, muskot
Gör så här:
Tvätta svartrötterna noga, skala dem i en skål med vatten. Skär 3 stänger i tunna skivor. Pressa citronen, blanda 1 msk saft med lite vatten och svartrotskivorna. Tärna löken och skiva övriga svartrötter samt tärna den tvättade zucchinin. Smält 1 msk smör i en gryta, fräs lök, svartrötter och zucchini sakta.
Fyll på med grönsaksbuljong och grädden. Salta och koka mjuka. Under tiden dra av bladen på timjan och hacka valnötterna grovt. Häll av svartrötterna och torka av.
Stek dem i smör i en stekpanna. Blanda i honung, timjan och valnötter.
Detta ska fräsa under omrörning tills det är gyllenbrunt en stund, smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan och smaka av med muskot, salt, nymalen peppar och citronsaft. Servera med den karamelliserade valnöts-svartrotsmixen och ett gott bröd.
P.S. Blir lika god om man ersätter svartrötterna med kålrabbi!

You are currently viewing Svartrotsoppa med karamelliserade valntter1jpg

You are currently viewing Svartrotsoppa med karamelliserade valntterjpg