Våfflor med laxfyllning!
Mmm, frasiga, salta, krämiga, allt på en gång är dessa laxfyllda smördegsvåfflor!
Passar perfekt till buffén, vickning eller mingel!
Dessutom är de enkla att göra!
Ingredienser:
- 4 fyrkantiga smördegsplattor ( ca 45 g st)
- 40g riven Mature Chevrette eller annan smakrik ost
- Dill, några kvistar
- 4 msk creme fraiche
- 8 skivor rökt lax
- Salt, peppar, smör
Gör så här:
1. Lägg smördegsplattorna bredvid varandra och låt tina.
Riv osten fint. Tvätta dillen och dra isär vipporna i små strån.
Krydda crème fraichen med lite salt och peppar.
2. Lägg 2 smördegsplattor ovanpå varandra och rulla ut.
( ca 21 X 24 cm) dela i mitten.
Bred först på crème fraiche, lägg sedan laxskivan och sist strö på ost och dill. Spara en kant på ca 0,5 cm.
Lägg nu den andra deghalvan ovanpå och tryck till i kanterna ordentligt.
3. Smörj det varma våffeljärnet med smör.
Grädda våfflorna gyllenbruna! Dela och servera!
Den kan vara lite individuellt vilken värme man ska på våffeljärnet.
Har ni ett runt våffeljärn får ni anpassa smördegen efter den storleken. Lycka till!!!