Vårt bästa potatismos

Potatismos!!! 
Vem gillar inte det?
Inte svårt att laga heller, om man tänker på vissa saker!
Det bästa är, det passar till nästan allt! 
Sedan kan man smaksätta valfritt med t.ex.

- färska örter
- vitlök
- brynt smör
- riven parmesan
- mjukost t.ex. Blue cheese
- pesto
- citronzest
- hackad spenat

Här kommer vårt grundrecept:

Ingredienser: ca 8 portioner

1,7 kg potatis (mjölig) t.ex. King Edvard
2 dl grädde
4 dl mjölk
50 g smör
salt, vitpeppar, muskot

Gör så här:

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten 10–15 min. 
Häll av kokvattnet. Låt ånga av.

Värm mjölk och grädde med smöret i en kastrull eller i mikron.
Vispa först potatisen med elvisp tills inga bitar finns kvar.
Häll i den varma mjölkblandningen i och vispa moset fluffigt.
Smaka av med salt, peppar och muskot.

På bilden serveras moset med sesam och pankopanerad laxfilé,
baconlindad sparris, brynt smör, rostade pinjenötter, samt källfräne.





432536594_815251413846577_6783111852104537335_njpg




434372602_1542127883006591_8445201095940754964_njpg


434411241_393404060152954_5209780796597997251_njpg




434492949_973571040790971_3001076621323429112_njpg