Vårt bästa potatismos
Potatismos!!!
Vem gillar inte det?
Inte svårt att laga heller, om man tänker på vissa saker!
Det bästa är, det passar till nästan allt!
Sedan kan man smaksätta valfritt med t.ex.
- färska örter
- vitlök
- brynt smör
- riven parmesan
- mjukost t.ex. Blue cheese
- pesto
- citronzest
- hackad spenat
Här kommer vårt grundrecept:
Ingredienser: ca 8 portioner
1,7 kg potatis (mjölig) t.ex. King Edvard
2 dl grädde
4 dl mjölk
50 g smör
salt, vitpeppar, muskot
Gör så här:
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten 10–15 min.
Häll av kokvattnet. Låt ånga av.
Värm mjölk och grädde med smöret i en kastrull eller i mikron.
Vispa först potatisen med elvisp tills inga bitar finns kvar.
Häll i den varma mjölkblandningen i och vispa moset fluffigt.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
På bilden serveras moset med sesam och pankopanerad laxfilé,
baconlindad sparris, brynt smör, rostade pinjenötter, samt källfräne.
Vem gillar inte det?
Inte svårt att laga heller, om man tänker på vissa saker!
Det bästa är, det passar till nästan allt!
Sedan kan man smaksätta valfritt med t.ex.
- färska örter
- vitlök
- brynt smör
- riven parmesan
- mjukost t.ex. Blue cheese
- pesto
- citronzest
- hackad spenat
Här kommer vårt grundrecept:
Ingredienser: ca 8 portioner
1,7 kg potatis (mjölig) t.ex. King Edvard
2 dl grädde
4 dl mjölk
50 g smör
salt, vitpeppar, muskot
Gör så här:
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten 10–15 min.
Häll av kokvattnet. Låt ånga av.
Värm mjölk och grädde med smöret i en kastrull eller i mikron.
Vispa först potatisen med elvisp tills inga bitar finns kvar.
Häll i den varma mjölkblandningen i och vispa moset fluffigt.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
På bilden serveras moset med sesam och pankopanerad laxfilé,
baconlindad sparris, brynt smör, rostade pinjenötter, samt källfräne.