Vit chokladpannacotta med mangogelé och havreflarn
Len pannacotta möter fruktig mango. Mums!
Ingredienser:
300 g vit choklad
1 ½ gelatinblad
9 dl vispgrädde
250 g fryst mango
0,75 dl florsocker
2 gelatinblad
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
0,25 tsk bakpulver
Gör så här:
Pannacotta:
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan över chokladen. Krama ur gelatinet och lägg det i bunken med chokladgrädden. Mixa alltsamman med en stavmixer till en slät blandning.
Häll i serveringsglas och låt stelna i kylen i minst 2–3 timmar.
Mangogelé:
Låt mangon tina. Lägg i en mixer. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.
Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.
Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar.
Havreflarn:
Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Baka som stor kaka. Grädda ca 5 minuter.
Låt flarnen svalna lite, bryt i bitar.