Vit chokladpannacotta med mangogelé och havreflarn

Len pannacotta möter fruktig mango. Mums!

Ingredienser:

300 g vit choklad

1 ½ gelatinblad

9 dl vispgrädde

250 g fryst mango

0,75 dl florsocker

2 gelatinblad

75 g smör

1 dl havregryn

1 dl socker

1 dl vetemjöl

2 msk grädde

2 msk ljus sirap

0,25 tsk bakpulver

Gör så här:

Pannacotta:

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan över chokladen. Krama ur gelatinet och lägg det i bunken med chokladgrädden. Mixa alltsamman med en stavmixer till en slät blandning.

Häll i serveringsglas och låt stelna i kylen i minst 2–3 timmar.

Mangogelé:

Låt mangon tina. Lägg i en mixer. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.

Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.

Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar.

Havreflarn:

Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Baka som stor kaka. Grädda ca 5 minuter.

Låt flarnen svalna lite, bryt i bitar.

Vit chokladpannacotta med mangogel och havreflarnjpg