Zucchini - Crust - Pizza
Knaprig grönsaksbotten som är både Low Carb och glutenfri.
Här med en härlig topping av
gorgonzola, skinka, lök, tomater, päron och pinjenötter.
Men valet är fritt så klart!
Gott blir det alla gånger!
Ingredienser botten 2-3 portioner:
1 gul lök
2 mellanstora zucchini, ca 450 g
1 ägg
30 g kikärtsmjöl
salt och peppar
Gör så här:
Skala löken och finhacka. Spara hälften till toppingen.
Tvätta zucchini och grovriv. Lägg i en ren handduk och pressa ut
så mycket vätska du kan. Blanda i en skål med ägget, löken och kikärtsmjölet.
Knåda igenom ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Under tiden kan du förbereda toppingen.
- Philadelphiaost ca 100 g
- 1 päron i bitar
- 1/2 hackad lök
- en handfull körsbärstomater, dela i mitten
- Gorgonzola, ca 100 g
- Skinka efter tycke
- Oregano
- Rostade pinjenötter att strö över sist
Ta ut pizzabotten och bred på Philadelphiaosten.
Fördela övriga ingredienser ovanpå.
Grädda i ytterligare 10 minuter.
Ta ut och strö över pinjenötter!
Servera genast!
Bon appetit!!!
Här med en härlig topping av
gorgonzola, skinka, lök, tomater, päron och pinjenötter.
Men valet är fritt så klart!
Gott blir det alla gånger!
Ingredienser botten 2-3 portioner:
1 gul lök
2 mellanstora zucchini, ca 450 g
1 ägg
30 g kikärtsmjöl
salt och peppar
Gör så här:
Skala löken och finhacka. Spara hälften till toppingen.
Tvätta zucchini och grovriv. Lägg i en ren handduk och pressa ut
så mycket vätska du kan. Blanda i en skål med ägget, löken och kikärtsmjölet.
Knåda igenom ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Under tiden kan du förbereda toppingen.
- Philadelphiaost ca 100 g
- 1 päron i bitar
- 1/2 hackad lök
- en handfull körsbärstomater, dela i mitten
- Gorgonzola, ca 100 g
- Skinka efter tycke
- Oregano
- Rostade pinjenötter att strö över sist
Ta ut pizzabotten och bred på Philadelphiaosten.
Fördela övriga ingredienser ovanpå.
Grädda i ytterligare 10 minuter.
Ta ut och strö över pinjenötter!
Servera genast!
Bon appetit!!!