Zucchini-risotto fylld paprika
Nu är de första läckra zucchinin färdiga att skörda!
Denna fyllda paprikan är vansinnig god, som den är eller om man vill med kanelstekt baconströssel!
Snåla inte med smör och ost ;) det finns gott om grönsaker med!
Ingredienser 4 portioner:
2 tsk grönsaksfond
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250g risottoris
1 dl torrt vitvin
4-6 röda paprika
100 g färsk spenat
5 kvistar basilika
250 g zucchini
80 g smör
200g mozzarella
Ev. bacontärningar, kanel
Gör så här:
Tillaga risotto enligt grundreceptet. Riset ska vara al dente.
Under tiden skär av locket på paprikan. Tvätta och kärna ur.
Tvätta spenaten och slunga torrt. Samma med basilikan, hacka den grovt.
Tvätta zucchinin och riv den grovt, lägg i ett durkslag.
Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten grovt och rör ihop med smörflingor ner i risotton.
Blanda även zucchini, spenat och basilika i. Smaka va med salt och peppar.
Ställ paprikan i en ugnsform och fyll med risottoblandningen.
Skiva mozzarella ovanpå. Sätt på paprikalocket.
Grädda i ugnen i ca.30 minuter.
Där kan sagan vara slut.
Eller stek bacontärningar och pudra över lite kanel. Jättegott till!
Bon appetit!!!