Zucchiniplättar med fetaost
Har du mycket zucchini i trädgården?
Testa dessa supergoda plättar med ost! Frasiga utanpå och krämiga inuti.
Till det passar tzatziki, vårt bästa recept hittar du här under övrigt.
Ingredienser 4 portioner
2 mellanstora zucchini
1 gul lök, finriven
150 g fetaost
1 dl smakrik riven ost, t.ex. västerbottenost
2 dl riven parmesan
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk hackad persilja
1 msk Dukkha (kryddblandning)
Salt och nymalen svartpeppar
Panko
Olja till stekning
Gör så här:
Riv zucchinin grovt. Salta och låt rinna av i ett durkslag. Skala löken, riv fint och låt även den rinna av.
Efter ca 1/2 timme pressa ut vätskan ur zucchinin och blanda med lök, ägg, osten, ströbröd, persilja och kryddorna. Låt vila i kylen i 15 minuter.
Forma små biffar och vänd i panko.
Hetta upp riklig med olja i stekpannan och stek plättarna gyllenbruna.
Servera genast! Smaklig spis!