Zucchinisoppa med sötpotatis och frikadeller
Värmande, mättande och goda zucchinisoppan går enkelt och snabbt att göra!
Dessutom är den glutenfri!
Här med smarriga frikadeller!
Testa gärna även dessa toppings:
- Saint Agur
- Pesto
- Rostade mandel och hasselnötsspån
- Miniköttbullar
- Crème Fraiche
- Croûtons
Ingredienser 4 personer:
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 500 g zucchini
- ca. 6 potatisar (King Edvard)
- 1 sötpotatis
- 2 msk olja
- 8 dl grönsaksbuljong, 1 msk timjan
- 3 dl grädde
- salt, peppar, citronsaft , en klick smör, riven parmesan efter smak
Frikadeller:
- 500 g blandfärs
- 2 ägg
- salt, vitpeppar, paprika, gurkmeja efter smak
Gör så här:
Skala lök och vitlök. Tärna. Tvätta zucchinin, tärna grovt.
Skala potatisarna och tärna även dem, i lite mindre bitar.
Fräs lök, vitlök, zucchini och potatisen i oljan ca 5 minuter.
Ta en stor gryta så du har plats till att mixa sedan.
Ta en ny gryta med buljong, blanda färsen, forma frikadellerna
och
koka dem på svag värme i ca. 10 minuter.
Ta ut frikadellerna ur buljongen, håll varma. Häll buljongen i soppgrytan.
Sätt på lock och låt puttra i ca 15 minuter tills potatisen är mjuka.
Häll i grädden och låt koka upp.
Mixa soppan till önskad konsistens.
Smaka av med salt, peppar, parmesan och citronsaft.
Klart! Servera med valfri topping och ett gott bröd!
Smaklig måltid!