Zucchinisoppa med sötpotatis och frikadeller

Värmande, mättande och goda zucchinisoppan går enkelt och snabbt att göra!

Dessutom är den glutenfri!
Här med smarriga frikadeller!

Testa gärna även dessa toppings:

- Saint Agur
- Pesto
- Rostade mandel och hasselnötsspån
- Miniköttbullar
- Crème Fraiche
- Croûtons

Ingredienser 4 personer:

- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 500 g zucchini
- ca. 6 potatisar (King Edvard)
- 1 sötpotatis
- 2 msk olja
- 8 dl grönsaksbuljong, 1 msk timjan
- 3 dl grädde
- salt, peppar, citronsaft , en klick smör, riven parmesan efter smak

Frikadeller: 

- 500 g blandfärs
- 2 ägg
- salt, vitpeppar, paprika, gurkmeja efter smak

Gör så här:
Skala lök och vitlök. Tärna. Tvätta zucchinin, tärna grovt.
Skala potatisarna och tärna även dem, i lite mindre bitar.
Fräs lök, vitlök, zucchini och potatisen i oljan ca 5 minuter.
Ta en stor gryta så du har plats till att mixa sedan.

Ta en ny gryta med buljong, blanda färsen, forma frikadellerna och
koka dem på svag värme i ca. 10 minuter.
Ta ut frikadellerna ur buljongen, håll varma. Häll buljongen i soppgrytan.
Sätt på lock och låt puttra i ca 15 minuter tills potatisen är mjuka.
Häll i grädden och låt koka upp.

Mixa soppan till önskad konsistens.

Smaka av med salt, peppar, parmesan och citronsaft.
Klart! Servera med valfri topping och ett gott bröd!
Smaklig måltid!

458405582_866801715050573_1345810901252426623_njpg

458348753_533032335924157_3299103580594582598_njpg

458405582_538050865263814_4669201230075248716_njpg

 458213944_8361146473944923_1815287657857739344_njpg

459342008_1234199621106005_1167293614482029429_njpg