You are currently viewing Getost-pistaschbollar

Getost-pistaschbollar

Mingel, förrätt, picknick, buffé, till glöggen, champagne…
dessa godingar passar till allt!


Ingredienser:
– 2 dl skalade pistaschnötter
– 140 g bacon
– 200 g getost
– 150 g  Philadelphia ost
– 4 st. mjuka torkade fikon
– några kvistar färsk rosmarin, jag hade turen att ha alldeles nya späda skott på den gamla plantan.


Gör så här:
Skär fikon i små tärningar. Hacka rosmarinen fint. Blanda ostarna med fikon och rosmarin. Ställ kalt.
Hacka nötterna fint. Skär bacon i små tärningar och stek dem kross.
Lägg på hushållspapper och låt svalna. Blanda nötter och bacon, krossa lite ytterligare.

Forma bollar av ostmassan till önskad storlek.
Rulla dem i bacon-nötsmulet! Voilá! Bon appetit!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar