You are currently viewing Glutenfri chévrepaj med sötpotatis

Glutenfri chévrepaj med sötpotatis

Ingredienser till en pajform med löstagbar kant 26 cm diameter:

Glutenfri pajdeg:

2 dl mandelmjöl

½ dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1 krm salt

50 g smör

1 ägg

3 msk vatten

Gör så här:

Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och salt och lägg ner i en matberedare.

Skär smöret i tärningar och tillsätt det. Kör tills allt blandats. Tillsätt ägg och ca 3 msk vatten och kör till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

Förgrädda gärna, men inget måste.

Vill du förgrädda, gör så här: Sätt ugnen på 200°.

Nagga botten med en gaffel. Låt stå kylskåpskallt i 30 minuter.

Förgrädda i 5–10 minuter.

(Alternativt använd färdig kyld pajdeg)

Fyllning:

1 kg sötpotatis

Olivolja

4 vårlökar

ca. 10 dadlar

300 g chévrefärskost

100 g riven smakrik ost

ca. 6 körsbärstomater

Rostade pinjenötter att strö över.

Äggstanning:

3 ägg

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

salt och peppar

Gör så här:

Skala och tärna sötpotatisen i ca 2 cm stora bitar. Lägg på ugnsplåt , ringla över salt och olja.

Baka i ugnen tills de är mjuka.

Fördela hälften av den rivna osten i bottnen av pajen.

Tvätta och skiva vårlöken, fördela ovanpå osten.

Kärna ur dadlarna och skär i små bitar. Varva med potatisen i pajformen.

Vispa ihop färskost, ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll över fyllningen.

Dela tomaterna, fördela längst upp. Sist strö över resterande riven ost.

Grädda i 225 grader i ca 45 minuter.

Låt stå en stund i avstängd ugn.

Strö över pinjenötter vid servering och ringla evt. balsamico.

En god sallad passar till! Voilá!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Detta inlägg har en kommentar

  1. Varinia

    Enkel och gott🥧🥧

Lämna ett svar