You are currently viewing Glutenfri pecorino, citron och salviabröd

Glutenfri pecorino, citron och salviabröd

Mmm, så gott med dessa bröd som har en smarrig, saftig fyllning

och dessutom är glutenfria.

Ingredienser:

2 dl mjölk

50g färsk jäst

4 ägg

ca 12 dl glutenfri mjölmix

2 tsk salt

1 msk socker

300g rumsvarmt smör

4 dl finriven pecorino

2 pressade vitlöksklyftor

Rivet skal från en citron

ca 1 dl hackad färsk salvia

1 uppvispad ägg till pensling

Flingsalt

Gör så här:

Värm mjölken till fingervarmt, ca. 37°C.

Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok, tillsätt mjölken och rör tills jästen löses upp.

Rör ner ägg, mjöl, salt, socker och pecorino och blanda ihop. Tillsätt smöret lite i taget och kör degen tills den är glansig och smidig, ca 10 minuter. Degen ska släppa från kanten.

Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme.

Under tiden gör i ordning fyllningen.

Bryn smöret i kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Ta från värmen och tillsätt riven citron, salvia och vitlök. Häll upp i en bunke.

Lägg degen på en mjölad bänk. Dela i 2 delar. Kavla ut en del till en ca 30 x 20 cm stor platta.

Pensla på fyllningen och rulla ihop. Skär i 10 bitar och lägg intill varandra på en smord ugnsplåt.

Platta till dem lite. Gör likadan med den andra degbiten.

Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°C.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

Ställ in i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 180°C och grädda i ca 30 minuter.

Går utmärkt att frysa och baka upp när man behöver.

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar