You are currently viewing Godaste tomatsåsen

Godaste tomatsåsen

Har ni också mängder med tomater?

Jag sorterar de som inte är så vackra och gör tomatsås.

Den går bra att frysa och ha som den är eller

som bas i en gryta eller soppa.

Ingredienser:

2 l färska tomater

4 vitlöksklyftor

1 rödlök

1 chili (styrka efter tycke)

3 msk olivolja

3 msk balsamico

3 msk grönsaksfond

2 dl vatten

5 dl basilikablad, gärna en kryddig sort, t.ex. Magic mountain

salt och peppar

Gör så här:

Dela tomaterna i bitar, finhacka vitlök, chili och lök, Fräs i olja ca i 10 minuter.

Rör om då och då.

Tillsätt fond, vatten, och balsamico. Låt puttra på låg värme i ca. 20 minuter.

Tillsätt basilikan. Mixa med stavmixern. Bara lite om du vill du ha såsen lite grövre.

Smaka av med salt och peppar, evt. lite socker! Klart!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar