Grönare Ketchup

Grönare Ketchup

Lite grönare, nyttigare och godare ketchup med både gula och röda tomater samt den nyttiga morotsblasten.
Ingredienser:
– 1 kg gula tomater
– 1 kg röda tomater
– några vippor morotsblast
– 2 gula lökar
– 3 msk finriven pepparrot
– 1,5 dl strösocker
– 2 dl sherryvinäger
– 2 tsk worcestershiresås
– 2 tsk dijonsenap
– salt och peppar
Gör så här:
Skär tomaterna i tärningar, skala och hacka löken.
Dra vippor från morotsblaststjälken.
Koka tomater, lök, vinäger, socker på svag värme tills det återstår 1/2 delen av vätskan.
Tillsätt morotsblastvippor och pepparrot.
Koka ytterligare tills en 1/4 del återstår.
Låt svalna. Mixa slätt och smaka av med worcestershiresås, senap, salt och peppar.
Vill ni ha lite sting, kan ni låta en finhackad chili koka med.
Håller oöppnat  i kylen ett par månader.
Häll hellre i mindre flaskor än en stor.
Lycka till!

Lämna ett svar