You are currently viewing Honungsbakad laxfilé

Honungsbakad laxfilé

Vilken ljuvlig rätt! Ha den som huvudrätt till fest eller på buffén!

Uppskattat blir den kan jag lova.

Ingredienser:
1 färsk laxfilé,
ca 1,2 kg med skinnet kvar
100g smör
2 msk honung
6 krossade vitlöksklyftor
Saft av 2 ekologiska citroner
Havssalt
60 g pinjenötter
1 dl hackad dill eller persilja
Granatäppelkärnor


Gör så här:
Tvätta laxfilén och torka v. Placera den i folie på en ugnsplåt. Vik upp folien.
Smält smöret, vispa ner honung, vitlök och citronsaft. Häll över laxen!
Strö över pinjenötter, dill och havssalt. Sätt plåten i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter till den fått ljusrosa färg. Skeda över av såsen som finns vid sidan av laxen. Öka värmen till 220 grader i ca 10 minuter så ytan blir lite krispig.
Garnera efter tycke, granatäppelkärnor blir mycket goda till!
Servera med ugnsbakade mandelpotatis och en god sallad!
Lycka till!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar