You are currently viewing Jordgubb-Rabarberdröm

Jordgubb-Rabarberdröm

Len Philadephiakräm möter fruktig kompott! En dröm!


Ingredienser:
– 500 g rabarber
– 300 g jordgubbar
– 4 msk ingefärshonung
(Denna heter glans från honungsmeden i Halmstad)
– 2 dl kesella
– 200 g Philadelphiaost
– 1 dl smetana
– 1 citron (ekologisk)
– ca 6-7 digistivekex fullkorn


Gör så här:
1. Tvätta och ansa rabarbern och jordgubbarna.
Skär i små bitar. Koka upp med 2 msk vatten och låt småkoka frukten ca 10 minuter. Rör om då och då.
Smaksätt med 2 msk ingefärshonung och låt svalna.
2. Tvätta citronen och finriv skalet, pressa ut saften.
Blanda kesella, Philadelphia och smetana.
Smaksätt med 2 msk av honungen (flytande). Rör ner skal och saft från citronen. Krossa digistivekexen i en mortel.
3. Varva nu kompott med Philadelphiakräm i ett glas.
Rör runt med en gaffel så det blir som en marmorering.
Strö på Digistivekexsmulor och garnera evt. med frukt och citronmeliss!
Voilá!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Kia Leonardsson

    Ja jisses så gott allt ser ut! Du kan få bli min privata kock hemma dagligen. Kram Kia

Lämna ett svar