You are currently viewing Kikärtsbiffar med nötter och tzatziki

Kikärtsbiffar med nötter och tzatziki

Kikärtsbiffar med nötter, krämig tzatziki och potatis-sellerimos! Mums!


Ingredienser 4 port.
1 pkt kikärter (ca.380g)
1 dl nötter, t ex. jordnötter eller valnötter
1 gul lök, finhackad
1/2 dl Pankoströbröd
3 msk hackad persilja
1 msk timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
saft av 1 citron
1 ägg
Rapsolja
salt & peppar

Gör så här:
Häll av kikärtorna.
Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Den bör vara ganska fast. Tillsätt kryddor, lök och ägget.
Blanda igen. Smaka av med salt och peppar.
Formar biffar i önskad storlek. Stek dem gyllenbruna.


Potatis & sellerimos
Ingredienser:
500 g skalad, tärnad potatis (King Edvard)
500 g skalad, tärnad selleri
25 g smör
1 dl mjölk
Riven muskot, vitpeppar, salt


Gör så här:
Koka först sellerin upp i vatten ca 5 minuter, salta sedan vattnet och häll i potatisen. Vattnet ska täcka allt.
Koka tills de är mjuka.
Smält smöret och häll i mjölken så allt blir varmt.
Häll av vattnet på potatisen.
Vispa nu först potatis-sellerin med elvispen, häll sedan i mjölk-smörblandingen och vispa fluffigt. Smaka av med kryddorna.
Receptet till min krämiga tzatziki hittar ni också på bloggen här!
Servera och ha en trevlig middag!
Smakligt spis!!!




Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar