You are currently viewing Knapriga potatispuckar

Knapriga potatispuckar

Brukar ni också få över kokt potatis?
Här kommer det perfekta receptet för att göra något riktig gott av dem! Varsågoda!
Ingredienser 4 port.
2 morötter
1 kg kokt potatis
100 g kalkonbacon eller skinka
( kan uteslutas)
2 msk hackad persilja
3 äggulor
1-2 tsk potatismjöl
salt, peppar, riven muskot
ca 3 msk olja


Gör så här:
Tvätta morötter och riv dem fina i matberedaren. Riv även potatisen. Blanda ner äggulor, potatismjölet och kryddorna.
Tärna baconet och stek det knaprig. Blanda i potatismassan.
Pudra lite potatismjöl på et ark bakplåtspapper och rulla ihop degen till en rulle ( ca. 6 cm dia.)
Låt stå kallt en liten stund.
Skär ca 1,5 cm tjocka skivor och stek dem gyllenbruna i olja.
Servera med krämig tzatziki. (receptet finns här på bloggen)


Tips: Hacka lite ruccola fint och blanda i tzatzikin.
Den lätt peppriga smaken gifter sig perfekt med friskheten från yoghurten.

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar