You are currently viewing Mammas äppelglögg

Mammas äppelglögg

Kallt och ruggigt ute?
Då passar denna äppelglögg att värma sig med!
Grönkålschips och parmesankex är goda till!
Recept på dem farligt goda kexen finns här i bloggen under bakverk 😉


Ingredienser:
2 tunna skivor skalad ingefära
7 dl äppelmust
2 stjärnanis
2 kanelstänger
2,5 dl äppelcider
2 dl torrt rödvin
25 g socker
Evt. lite calvados att spetsa med
1 äpple


Gör så här:
Lägg ingefära, äppelmusten, stjärnanisen och kanelstänger i en gryta. Koka upp och låt dra under lock i svag värme ca 10 minuter.
Häll i cider och rödvin, smaka av med socker.
Hetta upp igen men det är VIKTIGT att det inte kokar mer nu.
Spetsa evt. med lite calvados.
Servera och garnera med tunna äppelklyftor. NJUT!

Skicka mig ett mail när bloggen uppdateras

Lämna ett svar